IMG_6100[15480]hannah solo.JPG

Gewoon Leven

Scroll
Syl van Duyn — Gewoon Leven (voorkant)

BOSK

ISBN 1234567890123

Eerste druk 1 januari 2004

1 pagina’s

Syl van Duyn — Gewoon Leven (achterkant)

Syl van Duyn is schrijfster van kinderboeken en moeder van Hannah, Marte en Bauke. Haar oudste dochter Hannah is meervoudig complex gehandicapt. Vijf dagen in de week gaat ze met de bus naar het dagverblijf verder is ze thuis. Over ‘Hannah de Pannah’, haar handicap en rol in het gezin schreef Syl de afgelopen jaren wekelijks een column in Margriet, waarmee ze menige lezeres wist te ontroeren.

Samenvatting

In dit boek bundelde Syl haar favorieten van 2002 en 2005 en selecteerde ze een groot aantal columns over het tot stand komen van de kinderwoning waar Hannah met vier andere meervoudig complex gehandicapten gaat wonen. Deze uitgave heeft als opdracht: Voor Hannah, die van haar leven geniet.

De realisering van dit ouderinitiatief kostte vele jaren. Zomer 2004 is het zover en opent Villa Spijker haar deuren. In 2017 werd het huis gesloten.

bauke marte hannahgewoon leven.JPG

Mijn kinderen

In de Margriet schrijven over dit ongewone gezin was fantastisch.

Binnen een jaar was ik de destijds moeder van twee meisjes, waarvan de oudste door haar hersen-beschadigende vorm van epilepsie per week achteruit ging en de jongste grote sprongen vooruit maakte. Ik hield van mijn meisjes maar bij Hannah was die liefde altijd gebonden aan verdriet en dat maakte het ingewikkeld. Het was moeilijk om die twee uitersten een plek te geven in mijn leven. Dat ging beter na de geboorte van mijn jongste, maar het bleef een ongewoon gezin. In de Margriet hierover schrijven was fantastisch.

Het knappe van Syl is dat ze zo realistisch en onderkoeld schrijft, dat het juist daardoor extra hard aankomt; zonder dat ze ooit ergens klagerig overkomt. Dat zit' m volgens mij toch in haar vakkundige toon en woordkeuze. Het zit 'm natuurlijk ook in de manier waarop Syl in het leven staat.

— Voorwoord van Gewoon Leven, Anneliese Bergman, hoofdredacteur Margriet 2004

bauke marte hannahgewoon leven.JPG

Reacties op Gewoon Leven

Er zijn nog geen reacties. Waarom niet de eerste plaatsen?